Reteta pentru masina de facut paine Moulinex

Odata cu schimbarea QTH-ului m-am decis sa elimin pe cat posibil mancarea nesanatoasa din alimentatia mea. Deci, fara monoglutamat, fara aditivi sau mai stiu eu ce compusi chimici prezenti cam in orice aliment fabricat la nivel industrial.

Stateam de vorba intr-o seara, pe statie, cu Doru YO3GXC despre acest aspect si tocmai ce se lauda cu noua lui masina de facut paine si cat de buna si adevarata iese produsul final, dupa framantarea dospirea si coacerea automata a ingredientelor. Cum si eu eram saturat de atata burete, pentru ca painea din comert se poate numi paine doar pe eticheta, am dat o fuga impreuna cu Ihrielle sa cumparam si noi o astfel de masinarie.

Dupa ce am inspectat piata, ne-am decis sa luam o masina de facut paine marca Moulinex, model OW110E31  a carei capacitate maxima este de 900 grame, mai mult decat suficient pentru necesitatile noastre. Odata ajunsi acasa, desfacem cutia, scoatem masinaria, o bagam in priza dupa care rascolim dupa manual pentru a vedea, evident cum se foloseste.

Intr-un mod ironic, folosind reteta din manualul masinii, primele 3 incercari de a face paine au fost esecuri, painea semana cu un mutant din filmele SF/Horror al anilor 60. Dezamagit de produsul muncii, am inceput sa arunc intrebari in stanga si in dreapta, pentru a afla reteta minune astfel incat Moulinex-ul sa scoata o paine comestibila pe care s-o putem manca,  nu una a carei infatisare sa ne sperie. :))

Tot de la Doru am aflat ca reteta data de Moulinex este un big bullshit si ca indiferent ce am face n-o sa iasa niciodata ceea ce am dori. Reteta perfecta pentru masina de facut paine Moulinex OW110E31 este,

Turnam in cuva masinii 330ml apa calduta. Masuram 6 grame de drojdie pe care o frecam ca pe nes, intr-o cana, impreuna cu 1 lingura de zahar si putina apa din cei 330ml. Punem cana d’oparte, adaugam in cuva 1.8 linguri ulei preferabil de masline, trantim de asemenea si un ou (evident fara coaja), 1,8 lingurite sare de bucatarie, 540 grame faina alba de tip 000, dupa plac ceva seminte (susan, in, miez de floarea soarelui) iar la sfarsit turnam maiaua (drojdia frecata cu zahar si putina apa). Inchidem capacul, setam masina de facut paine pe programul 3, cantitatea 900grame si gradul de rumenire maxim (indicatorul spre dreapta) dupa care apasam, start!

Acum, rabdare si tutun timp de 3 ore si 40 minute. Eu cum nu sunt fumator am ales sa mai lucrez un pic la procesul de optimizare seo a unui website pentru o firma ce ofera servicii de personalizare tricouri, hash i.

Rezultatul a fost un ditamai cozonacul frumos rumenit, al carui gust si miros este exact ca acel de paine pe care-l tin minte din copilarie. Spre deosebire de buretii din comert care daca ii lasati in aer liber se fac beton, painea facuta in casa poate fi mancata fara riscul de a va rupe dintii, chiar si dupa 3 zile dupa ce  aceasta a fost facuta.

O concluzie personala, merita!

 

Odata cu schimbarea QTH-ului m-am decis sa elimin pe cat posibil mancarea nesanatoasa din alimentatia mea. Deci, fara monoglutamat, fara aditivi sau mai stiu eu ce compusi chimici prezenti cam in orice aliment fabricat la nivel industrial.Stateam de vorba intr-o seara, pe statie, cu Doru YO3GXC despre acest aspect si tocmai ce se lauda cu noua lui masina de facut paine si cat de buna si adevarata iese produsul final, dupa framantarea dospirea si coacerea automata a ingredientelor. Cum si eu eram saturat de atata burete, pentru ca painea din comert se poate numi paine doar pe eticheta, am dat o fuga impreuna cu Ihrielle sa cumparam si noi o astfel de masinarie.Dupa ce am inspectat piata, ne-am decis sa luam o masina de facut paine marca Moulinex, model OW110E31  a carei capacitate maxima este de 900 grame, mai mult decat suficient pentru necesitatile noastre. Odata ajunsi acasa, desfacem cutia, scoatem masinaria, o bagam in priza dupa care rascolim dupa manual pentru a vedea, evident cum se foloseste.Intr-un mod ironic, folosind reteta din manualul masinii, primele 3 incercari de a face paine au fost esecuri, painea semana cu un mutant din filmele SF/Horror al anilor 60. Dezamagit de produsul muncii, am inceput sa arunc intrebari in stanga si in dreapta, pentru a afla reteta minune astfel incat Moulinex-ul sa scoata o paine comestibila pe care s-o putem manca,  nu una a carei infatisare sa ne sperie. :))Tot de la Doru am aflat ca reteta data de Moulinex este un big bullshit si ca indiferent ce am face n-o sa iasa niciodata ceea ce am dori. Reteta perfecta pentru masina de facut paine Moulinex OW110E31 este,Turnam in cuva masinii 330ml apa calduta. Masuram 6 grame de drojdie pe care o frecam ca pe nes, intr-o cana, impreuna cu 1 lingura de zahar si putina apa din cei 330ml. Punem cana d'oparte, adaugam in cuva 1.8 linguri ulei preferabil de masline, trantim de asemenea si un ou (evident fara coaja), 1,8 lingurite sare de bucatarie, 540 grame faina alba de tip 000, dupa plac ceva seminte (susan, in, miez de floarea soarelui) iar la sfarsit turnam maiaua (drojdia frecata cu zahar si putina apa). Inchidem capacul, setam masina de facut paine pe programul 3, cantitatea 900grame si gradul de rumenire maxim (indicatorul spre dreapta) dupa care apasam, start!Acum, rabdare si tutun timp de 3 ore si 40 minute. Eu cum nu sunt fumator am ales sa mai lucrez un pic la procesul de optimizare seo a unui website pentru o firma ce ofera servicii de personalizare tricouri, hash i.Rezultatul a fost un ditamai cozonacul frumos rumenit, al carui gust si miros este exact ca acel de paine pe care-l tin minte din copilarie. Spre deosebire de buretii din comert care daca ii lasati in aer liber se fac beton, painea facuta in casa poate fi mancata fara riscul de a va rupe dintii, chiar si dupa 3 zile dupa ce  aceasta a fost facuta.O concluzie personala, ">

About Dan Nicolae

Salut! Ma numesc Dan, prietenii imi spun Delta iar radioamatorii ma striga cu YO3IBW. Scriu pe acest blog despre radioamatorism, servere, linux, internet, fotografie precum si multe altele. Daca ti-a placut articolul, trimite-l si altora sa il citeasca. Multumesc!
This entry was posted in Cotidiene and tagged , , , . Bookmark the permalink.